• Unplugged Wedding

  7 april 2016

  Unplugged Wedding is een fenomeen dat is Amerika is ontstaan.

  Als bruidsfotograaf loop ik warm voor dit idee. Want jullie als bruidspaar hebben veel energie, tijd en geld geïnvesteerd om jullie grote dag tot jullie droomdag te maken. Je hebt over alles goed nagedacht. Van je jurk en je pak, tot de locatie en de taart. En natuurlijk ook je gasten lijst.

  Om die momenten en de rest van de dag goed vast te leggen heb je een professionele fotograaf ingehuurd. Maar tegenwoordig heeft iedereen een telefoon en een camera waarmee gefotografeerd wordt. En te pas en te onpas komen de telefoons tevoorschijn en staan die foto`s in een paar seconden ook op het internet.

  Wat mij persoonlijk aan het hart gaat is dat ik zie dat de persoonlijke aandacht van de gasten voor het bruidspaar er zwaar onder te leiden heeft. In plaats van dat de gasten naar de voordeur kijken in spanning als de bruidegom heeft aangebeld en een applaus geeft als de bruid naar buiten komt, kijkt ieder op het schermpje van de telefoon of camera omdat ze dit willen fotograferen.

  Of, als een bruidspaar het stadhuis of de kerk uit komt lopen, geen applaus en gejuich want men is te druk de foto`s te maken. De gasten maken dat moment slechts mee via het schermpje van de telefoon.

  Zo kan ik nog veel meer voorbeelden opnoemen. En dan heb ik het nog niet eens over de gasten die gewoonweg voor mijn camera komen staan, of door het beeld heenlopen omdat ook zij dit plaatje willen vastleggen.

  Gasten maken niet meer zo intensief een dag mee als dat ze dat zouden doen als die telefoon uitstaat en die compact camera thuisblijft.

  Jullie hebben toch niet voor niets mij ingehuurd?.

  Dus zeg ik: Weg met de mobieltjes!!!

  Maar er is meer…….

  Unplugged weddings: daarom!

  Geloof me, dit is echt niet een commercieel ingegeven idee. Het gaat werkelijk waar niet om het alleenrecht van de foto`s. Ik kan heus wel creatief omgaan met gasten die de telefoon in “ de aanslag hebbent”. Mij gaat het om de beleving en dat jullie als bruidspaar die aandacht krijgt waar je op hoopt.

  Maar er zijn momenten die het echt heel vervelend maken als gasten ook mee willen fotograferen.

  Zoals:

  • Ik heb mijn uitrusting gekocht zodat ik de beste kwaliteit kan bieden. Mijn lenzen zijn lichtgevoelig en ik hoef vaak niet eens te flitsen of hooguit met half vermogen flitsen. Als ik klaar ben om het moment van DE Kus vast te leggen en Ome Kees dat ook doet met zijn compact camera met flits, want dat bepaald zijn camera voor hem, dan heeft ome Kees een leuke foto, maar mijn foto is overbelicht.
  • Of, als ik in een kerk aan het fotograferen ben en een mooi shot wil maken van het bruidspaar door de lange gang heen. Maar steeds vaker zie ik dan gasten in het kerkpad staan die ook aan het fotograferen zijn. Om bepaalde shots te maken is geen tijd extra te verliezen. Voor jullie als bruidspaar is het zo ook een veel minder mooie foto.
  • Of ik ben het bruidspaar met gasten aan het fotograferen. Hiervoor zet ik altijd een extra tandje bij en wil voorkomen dat het van die saaie standaard foto`s worden. En net op het moment als ik wil afdrukken trekt een van de gasten de aandacht omdat die graag dit plaatje wil vastleggen met de mensen kijkend in zijn lens….Of juist dat ik mensen net zover heb dat het een leuke foto gaat worden en iemand voor mij gaat staan om dit te fotograferen, of stoot tegen mijn arm aan omdat ze zo dicht mogelijk naast me willen staan om ook te kunnen fotograferen.
  • En denk eens aan het feliciteren na de plechtigheid. Er is echt maar één moment waarop je die speciale blik ziet tussen de bruid en haar vader of de bruidegom en zijn moeder. Dikwijls moet ik zorgen dat ik stevig sta want men duwt mij zomaar aan de kant om die foto`s ook te maken.

  Het gaat niet om mij. Het gaat mij om de mooist mogelijke foto`s voor jullie. Om die momenten waarvan je waarschijnlijk al in gedachten hebt bedacht hoe het in het echt zal zijn. Om de vertederde blikken van je gasten en het enthousiasme dat zij voor jullie hebben op grote dag.

  Denk er eens over na of je het hiermee eens bent en ook voor een Unplugged Wedding wilt gaan.

  En de foto`s?

  Dat komt echt helemaal goed. Want jullie hebben mij ingehuurd, dus kun je je gasten later laten zien hoe het eruit zag toen jullie allemaal tezamen de dag intens beleeft hebben!

  Tot slot…

  unplugged weddingDaar sta je dan in je mooie jurk. Vrienden zetten je fanatiek op de foto met hun mobiel. Leuk! Maar vijf minuten later staat hij al op Facebook, ruim voor de avondgasten jou hebben gezien. Steeds meer hoor ik bruidsparen aan hun gasten vragen of ze alsjeblieft nog geen foto’s online willen plaatsen. Ze willen het als verrassing houden voor vrienden. Begrijpelijk.

  Bovenstaande situatie voorkom je eenvoudig door aan te geven dat jouw bruiloft unplugged is.

  Unplugged wedding of toch niet: wat wordt het voor jou? Ga je voor de unplugged? Gebruik dan gerust het symbooltje voor je trouwkaart.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 968 keer bekeken

 • Wie wint een GRATIS trouwreportage

  31 december 2015

  Ken je iemand die gaat trouwen? 
  Of ga jezelf trouwen? 
  Dan hebben wij een mooie schitterende actie!
  Iedereen die hun trouwreportage door BG-Fotografie 
  laat verzorgen maakt kans op een gratis trouwreportage!

  Wat moet je doen?

  Alle bruidsparen die getrouwd zijn in 2016 en daarbij een trouwreportage door BG-Fotografie
  hebben laten verzorgen, maken kans op deze gratis trouwreportage. 
  In december 2016 word deze gratis trouwreportage verloot. Je hoeft hier niets voor te doen!

   

  Wil je in aanmerking komen voor een fotoshoot na keuze?


  Eind oktober 2016 plaatsen we van alle bruidsparen een foto in een speciaal album op facebook. De foto met de meeste stemmen wint een fotoshoot naar keuze.


  Facebookactie


  Dus weet je mensen die gaan trouwen, deel dan dit bericht en tag hun naam hierin. Dan weet je zeker dat ze dit bericht lezen! En wellicht winnen zij wel dankzij jou een gratis trouwreportage! Onderaan dit bericht kan je een reactie op facebook achterlaten. Hierin kan je ook jouw vrienden taggen. Ook verschijnt dit bericht regelmatig op facebook.
  Via http://www.facebook.com/bgfotografie

  Voorwaarden en uitsluitingen


  – Gratis trouwreportage winnen kan alleen als BG-Fotografie de trouwreportage voor jullie heeft gemaakt. Daarnaast dat jullie de trouwreportage ook betaald hebben.
  – Je wint uitsluitend de trouwreportage. De extra kosten van die dag bv reis en verblijfkosten, een loveshoot of een album blijven buiten beschouwing.
  – Deelnemers zijn bruidsparen die in 2016 zijn getrouwd. (Alle paketten van budget t/m goud doen mee aan de actie).
  – De winnaar van de gratis trouwreportage krijgt de betaling begin januari 2017 op de rekening teruggestort. 

  – De winnaar van de gratis trouwreportage zal op de website verschijnen met naam en foto.
  – De winnaars van de fotoshoot naar keuze zal ook op de website/facebook verschijnen met naam en foto
  .

   

  Actie loopt van 1 januari 2016 t/m december 2016

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 2053 keer bekeken

 • Bruidsfotograaf voor Gesuina & Richard | Gorinchem

  31 december 2015

   

  Op 26 juni gaven Gesuina & Richard elkaar het ja-woord. Vroeg in de ochtend starten we bij Gesuina. Richard en hun jongens Valerio en Givano halen haar op bij haar ouders. Wat een mooi moment en wat stralen ze van geluk. Het belooft vandaag alweer een mooie en warme dag te worden.

  Na het ophaalmoment gaan we naar de plek waar ze elkaar ontmoet hebben. Daar wilde ze graag een aantal foto's van de reportage maken. Een mooie herinnering wordt vastgelegd, maar nu in trouwkleding. HOE MOOI IS DAT!

  De verdere reportage vind plaats rondom Dalem poortje. Tijdens de reportage kwamen we erachter dat er een mooi bord in het dalem poortje was opgehangen voor het symposium.

  En hoe toepasselijk is de tekst: "This moment doesn't exist without you". Daar hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

  Na de reportage zijn we richting het huis van het bruidspaar gegaan. Even een rustmoment voor de jongens. Gezamelijk hebben we geluncht en daarna zijn we richting Hipper gegaan. In de tuin van de Hipper werd de plechtigheid voltrokken. De felicitaties werden in ontvangst genomen en wat was er een ontlading van spanningen en emoties. Ik kan er erg goed mee omgaan maar nu had ook ik er wel even moeite mee. Ik kreeg een brok in mijn keel en pinkte toch ook even een traantje weg. Zo mooi, zo emotioneel, zoveel liefde.

  Het bruidspaar stond erop dat ik mee zou eten tijdens het diner. Dat was heerlijk en dank je wel daarvoor. Na het diner kwamen al snel de eerste avondgasten. De zaal was al snel vol en het feestgedruis barstte los tot in de late uurtjes.

   

  Gesuina & Richard bedankt dat ik jullie bruidsfotograaf mocht zijn en heel veel geluk toegewenst!

   

  Partycentrum Hipper & Kolfbaan

  In het hart van Gorinchem, midden tussen de sfeervolle winkelstraten en mooie grachten, staat Partycentrum Hipper & Kolfbaan, gelegen in het midden van het land. Hipper & Kolfbaan is makkelijk te bereiken over de weg, via het spoor of over het water.

  Hipper & Kolfbaan onderscheidt zich vooral door een bijzondere, stijlvolle locatie en het goede gastheerschap. Al vele jaren zijn wij gewend te zorgen voor een vlekkenloze organisatie en optimale culinaire verzorging van feesten en evenementen.

   

   

  Lees meer >> | 1 Reactie | Reageer | 1397 keer bekeken

 • Bruidsfotograaf voor Tamara & Arne | Gorinchem, Oosterwijk

  31 december 2015

   

  Op 05 juni gaven Tamara en Arne elkaar het ja-woord. Deze dag zou ontzettend warm worden en dus hebben we wat extra voorbereidingen getroffen. De temperatuur liep op tegen de 30 graden. Dat was dus flink afzien. Voor iedereen maar in het bijzonder voor Tamara. Zij was op dat moment 7 maanden zwanger.

  Allereerst zijn we naar het stadhuis in Gorinchem gegaan. Daar is de plechtigheid voltrokken. Het was ook binnen al erg warm. Dor het warme weer kreeg Arne zijn ring niet meer om, omdat zijn vingers waren opgezet.

  Na de plechtigheid vertrokken we naar de Lingehoeve in Oosterwijk, waar de taart werd aangesneden en de middag werd doorgebracht. Daar aangekomen, zaten er veel wielrenners die daar even aan het uitrusten waren. Zij hebben het bruidspaar met zijn allen toegezongen. Achter de Lingehoeve hebben ze een mooie tuin met heel veel bomen. Daar werd dan ook de verkoeling opgezocht. Na nog een aantal groepsfoto's gemaakt te hebben, was voor mij de dag voorbij. Het bruidspaar en de gasten gingen daar nog heerlijk eten.

   

  Tamara & Arne bedankt dat ik jullie fotograaf mocht zijn en heel veel geluk samen!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 1146 keer bekeken

 • Bruidsfotograaf voor Priscilla & Sander | Barendrecht, Rotterdam

  30 december 2015

   

  Op 17 april mocht ik de bruiloft vastleggen voor Priscilla & Sander.

  Toen ik bij Priscilla aankwam, was het nog heerlijk rustig en ontspannen. De videograaf was al aanwezig. We hebben eerst een heerlijk bakkie koffie gekregen. Daarna kon het aankleden gaan beginnen. En ondanks dat het niet de bedoeling was, hebben we ook dit moment vastgelegd.

  Toen zijn we in sneltreinvaart richting Sander gegaan. Die was bij zijn ouders in huis. Daar hebben we ook een aantal foto's gemaakt. Na het ophaalmoment zijn we richting de watertoren in Barendrecht gegaan. Daar werd het huwelijk voltrokken. Wat een prachtige, sfeervolle lokatie om te trouwen.

  Samen met de videograaf en het bruidspaar zijn we naar de Trompenburg tuinen in Rotterdam geweest, voor de reportage. Het zonnetje brak af en toe door. Een geweldige lokatie en geweldig weer. 

  Priscilla & Sander bedankt dat ik jullie bruidsfotograaf mocht zijn en super veel geluk toegewenst!

   

  Trompenburg Tuinen

  Het is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad.

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 1234 keer bekeken